Prve evropske igre(takmičenje) zdravstvenog ćigonga su održane od 9. do 14. jula u Monsu, Belgija. Igre su organizovali Belgijska federacija zdravstvenog ćigonga uz podršku Internacionalne federacije i Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonga. 

Takmičenju je prethodio i forum na temu zdravstvenog ćigonga, zdravog načina života i implementacije ovakvog načina vežbanja u svakodnevni život. Predstavljeni su i rezultati studija koji pokazuju dobrobiti bavljenja ćigongom. Sledećeg dana, oko dvadeset trenera je učestvovalo na sudijskom seminaru. Naš savez u ovom trenutku ima četri trenera koji su prošli testiranje i sudijsku obuku. Takmičenju je prisustvovalo 243 takmičara u individualnim kategorijama i 284 takmičara (41 grupa) u grupnim takmičenjima.

Ekipa kluba Snake Taiđi Ćuen i Ćigong kluba Peng /Ćigong saveza Srbije je osvojila najveći broj poena i prvo mesto u grupnom izvođenju sistema Ji Đin Đing, dok su u individualnim takmičenjima ostvareni sledeći rezultati:

 • Ilinka Acimovic: Ji Đin Đing - zlato, Liju C Đue - srebro
 • Marta Koso: Ji Đin Đing i Ba Duan Đin - dva srebra
 • Branislav Vajagic: Ji Đin Đing i Liju C Đue - dva zlata
 • Saša Balanesković: Ji Đin Đing, Vu Ćin Ši i Liju C Đue - tri zlata.

Sledeći događaj u organizaciji Kineske asocijacije zdravstvenog ćigonga će se održato od 9. do 15. avgusta na planini Điuhua u kineskoj provinciji Anhui.

Treninzi tokom leta, od ponedeljka 30. juna do petka 29. avgusta, će se održavati po sledećem rasporedu:

Ćigong ponedeljak i sreda od 19 do 20h

Taiđi Ćuen ponedeljak, sreda i petak od 19 do 20h

Treninzi se održavaju na Kalemegdanu (plato između Sahat kule i opservatorije, pogledati mapu). 
U slučaju lošeg vremena nema treninga ali ima druženja :)

 

Ekipa Srpskog vušu saveza se vratila sa Prvog otvorenog šampionata Balkana u Sandi i Taolu održanog od 14. do 15. juna 2014. u Sakariji, Turska.

Takmičenje je okupilo preko 450 takmičara iz Grčke, Hrvatske, BIH, Makedonije, Belgije, Irana, Iraka, Turske i Srbije.

Iz Srbije su učestvovali klubovi:

 • Wisdom Warriors(trener Arsenije Jelovac, Dušan Kresić), 
 • Hua Kang (trener Djendji Samardzija, Vesna Đorem, Jelena Jović Vukosavljević i Siniša Vukosavljević)
 • Peng (trener Saša Balanesković, Ilinka Acimovic, Marta Koso, Lidija Obradović i Branislav Vajagic i Nevenka Kljaic kao podrška)

Ekipa Penga je osvojila:

 • Ilinka Aćimović, seniori, sablja - zlato, ostali taiđi ćuen stilovi - srebro
 • Marta Koso, seniori, ostali taiđi ćuen stilovi - bronza
 • Lidija Obradović, veterani, ostali taiđi ćuen stilovi - srebro
 • Branislav Vajagic, seniori, ostali taiđi ćuen stilovi - bronza

Ukupno za Srpski vušu savez je osvnojeno:

 • zlatnih - 5
 • srebrnih - 3
 • bronzanih - 4

Odličan učinak svih takmičara i odličan podstrek za sve u klubovima saveza (a i onima koji to još uvek nisu) da se priključe aktivnostima koje organizujemo.

Hvala svim takmičarima na volji, trudu i radu koji je dao rezultate.

Hvala svim trenerima bez kojih ovakav uspeh ne bi bio moguć.

Posebna zahvalnost ide Balkanskoj vušu federaciji za organizaciju ovog događaja.

Očekujemo organizaciju sličnog dešavanja u februaru 2015. godine u Beogradu 

 

 

 
 
Delegacija Kineske vušu asocijacije je posetila Hrvatsku i Hrvatski vušu savez. Delegaciju su primili potpredsednici Balkanske vušu federacije, Petar Turković i Saša Balanesković, u ime Hrvatskog i Srpskog vušu saveza. Delegacija je došla sa ciljem uspostavljanja bilateralnih odnosa sa savezima i kako bi se bolje upoznala sa stanjem i razvojem vušua u regionu. 
 
Vođa kineske delegacije je bio gospodin Džang Đijanšin, potpredsednik Kineske vušu asocijacije. U delegaciji su bili i gospodin Džang Vangnan, direktor odeljenja za trening i promociju Kineske vušu asocijacije koji je promovisao sistem stepenovanja u vušuu (Duan Wei) sa ciljem uspostavljanja standarda prenosa znanja i učenja vušu instruktora i trenera u svetu, zatim gospođa Zang Fang, direktor odeljenja za inostrane poslove Asocijacije, čiji je zadatak bio da uspostavi odnose između Kineske vušu asocijacije i saveza iz našeg regiona. 
 
U delegaciji je bila i gospođa Vei Šinhuantuo, trener i bivši takmičar, kao i dvoje vrhunskih vušu šampiona, gospodin Vu Janan (Taiđi Ćuen) i gospođica Čen Janping (Nan Ćuen i Jong Čun Ćuen) koji su demonstrirali prva tri Duan Wei stepena Jang Taiđija i Jong Čuna. Tokom dvodnevnog seminara, učesnici su imali prilike da dosta toga nauče od dvoje sportista, razmene iskustva i uspostave i prodube prijateljske odnose - kako sa samim trenerima, tako i sa entuzijastima vušu klubova iz Pule, Rijeke, Zagreba i Beograda koji su učestvovali. Delegacija će opet posetiti i Hrvatsku, a svi oni koji žele da uče i mogu da podrže aktivnosti naših prijatelja iz Hrvatskog vušu saveza će moći da prisustvuju i tom seminaru. 
 
Tokom razgovora vođenih sa glavnim ljudima delegacije, dogovoreno je da predstavnici Kineske vušu asocijacije tokom sledeće godine posete Srbiju i predstave Duan Wei sistem napredovanja, na taj način promovišući vrednosti vušua putem saradnje i zajedničkog napretka.
 
Predstavnici Srpskog vušu saveza na ovom seminaru su bili klub Hua Kang i Peng, a neke od fotografija sa seminara možete videti u galeriji.
 
 
 
 

U subotu, 26. aprila 2014. smo obeležili Svetski dan Taiđi Ćuena i Ćigonga.

Trening je održan na Kalemegdanu, na platou između Sahat kule i opservatorije uz dozvolu JP "Beogradska tvrđava" sa kojim imamo saradnju od prošle godine.

Obeležavanju ovog dana je prisustvovalo između 30 i 40 vežbača koji su imali prilike da provežbaju osnovne vežbe Ćigonga i Taiđija.

Od sredine maja, sugrađani će moći da posete časove Taiđija i Ćigonga koji će se održavati subotom od 10 do 11h kod muzičkog paviljona na Kalemegdanu (od Knez Mihajlove ka spomeniku francuskim vojnicima, levo od fontane), opet u saradnji sa JP "Beogradska tvrđava".

 

 

 

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers